- Reklama -peníze

Predstavujeme vám moderné gastro zariadenie

Získajte plusové body u zákazníkov tým, aké gastro vybavenie používate nielen v reštaurácii, ale aj v rámci donášky jedla.

Jedlo je nielen o dokonalej chuti, ale aj o servírovaní, pretože zákazníci jedia hlavne očami. Ponúknite im kvalitné pokrmy servírované s láskou a vkusom. Pomôže vám v tom, napríklad drevený riad, použité obalové materiály či dekorácie.

5 tipov na moderné gastro zariadenie

Je vyrobené z materiálov, ktoré udržia jedlo čerstvé a teplé, lahodia oku a sú ekologické. Ak sa neviete zorientovať v aktuálnej ponuke vychytávok v gastro zariadení, máme pre vás niekoľko inšpirácií. Čo je aktuálne in?

Ekologický jednorazový riad

Čoraz viac skloňovaným pojmom aj v gastro sektore je udržateľnosť. Dá sa dosiahnuť postupne cielenými opatreniami. Ak sa snažíte šetriť vodou a energiami, máte vlastnú kompostáreň alebo preferujete varenie z lokálnych a sezónnych zdrojov, ďalším krokom smerom k zelenšiemu podniku môžu byť eko obaly.

Výbornou alternatívou bežného plastového riadu sú, napríklad taniere z cukrovej trstiny, bambusu či pšenice. Tie pšeničné sú zvyčajne nielen kompostovateľné, ale aj jedlé. Týmto jednoduchým spôsobom znížite uhlíkovú stopu reštaurácie, získate plusové body u značnej časti svojej aktuálnej klientely a zároveň prilákate nových zákazníkov.

Rozdelené menuboxy vhodné do mikrovlnnej rúry

Nie každý zákazník má možnosť vychutnať si pokrm v reštaurácii, alebo ho skonzumovať ihneď po obdržaní z donášky.

Praktickým riešením sú menuboxy rozdelené na dve či tri časti. Tie zabezpečia, že počas prepravy neskončia jednotlivé súčasti jedla v “jednej kope”. Menuboxy spravidla disponujú aj schopnosťou udržať jedlo dlho teplé, poprípade sú vhodné na použitie v mikrovlnnej rúre.

Ak vám záleží aj na ekológii, tak boxy na jedlo, napríklad z bagasy, vydržia teplotu do 100 stupňov Celzia. Nehovoriac o tom, že cukrová trstina je recyklovateľný materiál.

Štýlové papierové tašky

Donáška jedla tvorí vo väčšine slovenských reštaurácií značnú časť objednávok. Neberte to na ľahkú váhu a oslovte svojich zákazníkov ešte skôr, ako jedlo vyberú z obalu.

Siahnite napríklad po trendových papierových taškách so skladaním v hnedej farbe. Ich prednosťou je nielen zaujímavý dizajn, ale aj bezpečnosť, pohodlnosť a ekologickosť.

Papierové tašky z bieleho tvrdeného papiera na prvý pohľad evokujú čistotu a sú rozložiteľné. Potlačte ich svojím logom a donáška jedla vo vašom podniku sa dostane na úplne inú úroveň.

Gastro vybavenie na denné stolovanie

Gastro vybavenie určené na bežné i slávnostné stolovanie tvoria obrusy, stolové sukienky, naperony, stredové pásy, obrúsky či sviečky. Tieto na prvý pohľad zdanlivé maličkosti ovplyvňujú celkový pôžitok z jedla u zákazníka. Nenechávajte nič na náhodu ani v tomto smere.

Farebné skladané papierové obrusy sú nielen hygienické, ale aj estetické. Svojimi odtieňmi oživia stôl a máte možnosť dokonale ich zladiť s papierovými obrúskami či sviečkami.

Dekorácie

Moderné dekorácie do reštaurácie majú štýl. Papierové slamky vo veselých farbách dodajú podávanému nápoju šmrnc. Vďaka nim aj obyčajná minerálka vyzerá zaujímavejšie.

Miešadlá a napichovadlá v rozličných dizajnoch a odtieňoch sú čerešničkou na torte pri organizovaní rôznych spoločenských udalostí. Zídu sa aj pri podávaní burgrov. Napríklad bambusové napichovadlo k steaku v hamburgeri s nápisom well, medium či rare, zákazníkovi pripomenie, ako je prepečený steak. Napichovadlo s lesknúcou sa farebnou perlou zasa pokrm nádherne dotvorí a dodá mu eleganciu.  

Related Articles

- Advertisement -pr článek

Mohlo by Vás zajímat